Pages

Wednesday, March 7, 2012

Lilla müts.

Märtsikuine värvispektri töö: lilla.
Nagu ikka, olid alguses suured plaanid ja mu peas nägi see kõik kohutavalt ilus välja. Töö käigus see hoog rauges ja tulemus ei meeldi mulle kohe üldse. Alguses oli plaanis helelilla geomeetrilise tikandi ja mõne helmega asi ilusamaks teha, aga kuna mul kadus igasugune isu selle mütsiga tegeleda, jääb ta hetkel nii. Otsustasin ära esitada. Lilla ja veel pealegi müts on ta ka ilma tikandita. Pole välistatud, et kunagi selle jälle ette võtan.
Loodetavasti ei teki kellelgi probleeme selle soojema lilla tooniga - minu arust pole ta kohe kuidagi ei punane ega roosa, lihtsalt punakam kui teised kasutatud lillad.

Kuna mina ise seda kanda ei taha, on ka see saadaval. Arvestasin ümbermõõduks enda järgi 56 cm (tumelilla osa, ülemine venib rohkem kui alumine). Kui kellelgi villasusega probleeme tekib, võin sinna voodri ka panna.

Tumelilla osa on 8/2 maavillane, hele kahtlase päritolu ja koostisega. Ilmselt on ikka natuke villast ka sees, päris akrüül ei ole. Maavillane kootud 1,5mm, hele 5mm varrastega. Need viimased on ikka täiesti ulme, nagu pliiatsitega kooks.

Kahjuks polnud mul peale enda kedagi modelliks võtta, nii et peate minu näoga leppima.


Praegu tahaks raamatud valmis saada, aga seda takistab endiselt giljotiini puudumine. Kui keegi teab, et kuskil Tartus asuvad sõbralikud giljotiiniga inimesed, võib mulle ka öelda. Ja mõtlen ikka sellist giljotiini, mis mahutab vähemalt 3cm paksuse raamatusisu.

Ja selleks ajaks, kui kunagi käsitööliselt osalt aja maha võtan, peaks midagi õhksilmustega tegema. Avastasin, et olen nendega ikka täitsa koba. Sik-sakilised kindarandmed saan vabalt tehtud, aga igasugused pitsilised sallid jms tunduvad ikka ulmelised... pakun, et alustaks näiteks õhuliste sõrmkinnastega. Aga seda kunagi tulevikus.

2 comments:

Anonymous said...

Kas sul ikka veel giljotiini vaja? Mul endal ka ei ole, aga ma olen vähemalt ÜHE korra suutnud pehmeks rääkida ühe koopiakoja. Nendesugustel vahel on. See asus küll Tallinnas ja on ka praeguseks kuhugi mujale kolinud. Aga ses suunas edasi mõeldes võid äkki saata kellegi õiges linnas reidile. Nendel, kellel on ise mingi rohkem-köitmine kui aaneljade liimseljastamine tööprogrammis, on tavaliselt mingisugune giljotiin töökojas olemas, vahel saab neid täiesti ära rääkida.
(anonüümTindarien)

Kadri Soone said...

Kusjuures ma olen ise ka sinnapoole mõelnud (: Et ehk mõni väiksem kirjastuski. Ja ma endiselt (mitte väga aktiivselt) otsin seda, jah. Eks tuleb ette võtta ja mõnda sellist kiusata, aitäh idee eest (: