Pages

Monday, February 27, 2012

Maasikas murus.

...sest punast oli täpselt nii palju kui mütsis on.
Nägin igal pool maasikamütse ja kuna umbestäpselt juulis sünnib üks draakoniplika, otsustasin talle ka teha. Võtsin meelega suurema, nr 2,5, heegelnõela, et tuleks õhuline ja kerge. Nüüd mõtlen, et oleks võinud näiteks number kahe võtta. Aga see on juba tagantjärele tarkus. Niigi harutasin peaaegu terve mütsi (punase osa) vähemalt 5 korda üles - maasikad ju talvel ei kasva. Lõpuks sain enam-vähem rahuldava suuruse - peaümbermõõdule peaaegu 40cm. See peaks kui mitte vastsündinule, siis ühekuusele ikka sobima. Siis peaks veel suvi ka kestma, nii et väga läbi ei kukkunudki. Kuigi venitades tundub, et selle mahutaks aastasele ka pähe.

Oleksin vast rohkem rahul, kui asi saanuks tehtud tihedamalt, siis oleks ehk punastki piisavalt jätkunud, aga mis seal ikka. Sobib ka rohelise äärega.
Ja nagu näha, on mõnda punast ikka kohutavalt keeruline pildistada. Jäägu siis nii, vähemalt on värv päriselt ilus.
Modelliks meie truu rõduvalvurist öökull.

Põhilise osa tegin lilleliisi õpetuse järgi. Suhteliselt kergesti jälgitav õpetus, aga kuna ma ei teadnud ise ka, mida tahan, tegin paari tunni tööd terve eilse päeva. Ostsin veel spetsiaalselt punase heegelniidi ka, aga sellele tuleb muu kasutus leida - lõpuks tegin ikka iirisega, mis eelmise aasta niplamisest alles jäi.

0 comments: