Pages

Sunday, August 14, 2016

Printsessikleidid

Printsessidele oli printsessikleite vaja. Sünnipäevalapsele sai Elsast inspireeritud kleit ja väikesele õele lihtsalt üks punane printsessikleit. Muidugi ei jõudnud ma jälle õigel ajal pilti tegema, nii et piltidel on krattprintsessidele omaselt kleidid juba augulised ja rebenenud õmblustega. St need pildid, kus lapsed kleite kannavad, on esimesel hommikul tehtud, aga ülejäänud mõni nädal pärast valmimist.

Sinisel kleidil tegin lolli vea ja rinna eest on sinine osa liiga madalal, valget läbipaistvat jälle liiga palju. Seni on kandja sellega vaid kodus ringi tuuseldanud, nii et pole parandustööd ette võtnud.

Punasel tuleb vist keebiosa üldse ära võtta või siis veidi teistmoodi kinnitada. Õmblesin selle topeltnõelaga, aga alumine niit sai liiga pingul, nii et see rebenes üsna ruttu ja jättis keebi mõnest kohast ripakile.

Üldiselt vist võib eesmärgi - mugav printsessikleit - saavutatuks lugeda. Eelkõige ajendas mind õmblema see, et ostsin aasta alguses poest ühe Elsa kostüümi, aga see oli kohutavast materjalist ja õrna nahaga lapsele õudne kanda. Väga tahtis küll, aga kannatas vaid väga vähest aega seljas hoida. Nüüd on puuvillane trikotaaž ja võrklükra, väike tüll peal ei tee midagi.

Kujundid rinnaesisel tikkisin tavalise õmblusmasinaga.











0 comments: