Pages

Monday, April 30, 2012

Rohelisekirju kõlavöö

  Roheline kõlavöö Isetegijate värvispektrisse.

Laius 5 cm, kootud osa pikkus 190 cm. Narmaid pole mõõtnud, aga keskmisest pikemad on, nagu pildil näha. 20 cm tuleb ikka ära.
24 kõla kasutasin.
Tumedamad lõngad 6/2, heledam 8/4. Jämeduselt sobisid hästi, aga näiteks see tumedam on väga karm ja kare villane, keskmine jälle pehmem. Heledaim on... keskmine.
Kude on puuvillane (õmblusniit).

Muster: flinkhand.de.

Mulle küll väga meeldib see vöö, väga ei raatsi sellest loobuda, aga samas pole sellega ka midagi tarka peale hakata. Seega, kellel suur soov see endale saada, andku teada. Maksab 25€. Varsti panen ehk müügilehele ka üles.





Käärisin aprilli alguses, kui oli korraks päikesepaisteline ja suhteliselt soe ilm. Siis läks külmaks ja ootasin ja ootasin, et saaks jälle rõdule minna... aprill ähvardas enne otsa saada, kui selline võimalus avanes - säh sulle sooja aprilli, mida lubati. Lõpuks need kauaoodatud paar päeva siiski tulid ja isegi esimene kerge jume sai kududes püütud. Tuulevarjus otsese päikese käes oli ikka päris palav juba.

Narmastega oli ka tore - varu jäi kumbagi otsa päris palju , seega mõtlesin kuidagimoodi punudes vööd pikendada, enne kui päris lõpu teen. Pusisin ja pusisin, kole jäi. Lõpuks jäi ikka lihtne keerupael, lihtsalt pikemate narmaste näol.

See oli ka esimene kõlapael üle aasta, mida alustasin. Kui ikka mälu ei ole ja närve ei taha kulutada, ei tasu sellist asja ette võtta. Algusest pidin hiljem natuke üles harutama (nii umbes 10 cm), sest ma lihtsalt ei saanud seda mustrit kätte. Iga käik läks kinnilöömise ajaks juba meelest ära - aga kuidas sa kood nii? Õnneks aitas väike puhkus ja siis hunnik loogilist mõtlemist. Ei tasu küsida, miks ma kohe alguses mõtlema ei hakanud, sest sellele jään küll vastuse võlgu. Kui mälu ei ole, siis lihtsalt ei ole... ma tean, et olen muidu ka hajameelne, aga varem suutsin ennast ikka natuke kontrollida. Loodan, et praegune katastroof läheb mööda (:

0 comments: