Pages

Monday, October 17, 2016

Heegeldatud kaheksajalad enneaegsetele beebidele

Septembris tegelesin natuke heategevusega. Heegeldasin esialgu kaks kaheksajalga, aga kui selgus, et ürituse korraldaja veel viivitab üleandmisega, jõudsin kolm juurde teha.
Kummalgi korral ei jõudnud ise korralikult pilti teha. Kahest esimesest tegin enne üleandmist telefoniga ja teistest palusin organiseerijal ise teha. Üks pilt sai endal töö keskel ka tehtud.

Projekt oli selline, et üks inimene võttis kätte ja hakkas heegeldatud kaheksajalgu koguma, et viia neid enneaegsena sündinud lastele haiglasse. Kaheksajalad just sellepärast, et need on väikesed ja lihtsad ja nende kombitsaid on hea kuvöösis juhtmete asemel pihku võtta (haaramisrefleks on beebidel tugev).
Lõpuks jagunes grupp kaheks, koguti Tallinnas ja Tartus. Tallinnas viidi Lastehaigla imikute osakonda (olen seal isegi lapsega olnud, küll mitte enneaegsega, aga koht oli tuttav ikka). Kuna aga Tartu on mulle alati südamelähedasem olnud (esimene lapski sündis seal) ja asub mulle lähemal, siis otsustasin sinna viia.
Tartus sai kokku 207 kaheksajalga kogutud. Keskmiselt sünnib seal aastas 70 enneaegset last, nii et jätkub pikaks ajaks (: Tallinnasse sai 119 kaisukat ja eraldi veel juurde, seega kokku päris muljetavaldav kogus.

Minu kaisukad valmisid Capri lõngast, heegelnõel 2,5 mm.
Viimase heegeldamisel võtsin toggl.com abil aega, kokku sain 5,5h (vahepeal ununes ära, nii et ilmselt veel rohkem). Esimesed võtsid kindlasti kauem aega, viimasega sain juba süsteemi selgeks omale, heegeldasin otse järjest külge kombitsaid, sai kindlamini kinni ja kiiremini valmis.
Igale kaheksajalale sai juurde ka kaart heade soovidega. Kahele esimesele ei jõudnud, aga viimastele joonistasin ise pildid ka peale.

Esimese tegin antud õpetuse järgi, teised kohandasin omale käe järgi ära. Minust ei saa vist seda, kes pidevalt õpetuse järgi teeb... võib-olla siis, kui ma selle õpetuse ise teeks :D








0 comments: