Pages

Monday, February 3, 2014

Randmesoojendajad

Enne jõule ütlesin õele, et ma ei oska talle midagi kinkida. Tema teadis, mis see olla võiks. Oli oma randmed klaverimänguga ära väsitanud ja need vajasid soojendamist. Sai siis jõuludeks tehtud. Muidugi ootasid nad seda aega, et saaks kätte panna ja siis pilti teha. Ei tulnud pähe, et enne võiks niisamagi mõne pildi teha.

Nüüd sain nad mõlemad uuesti kätte ja pärast üle kuu aja igapäevast kandmist ka pildile püütud. See tähendab, et välimus on vähe väsinum ja mõni pärl juba kadunud, aga ehk ei ole kõige hullem lugu ja kõlbab näidata (:

Randmeosal keerdsilmustega soonik, labaosa alustab väike triip rahvuslikku mustrit. Ei mäleta, mis ja kust, aga mulle tundub see pigem sellise universaalsena, et ilmselt leidub seda nii mõneski kindas või sukas. Algne plaan oli terve labaosa sellise mustriga teha, aga otsustasin ühe rea kasuks. Nüüd vaatan, et oleks ehk võinud ka, aga küllap sobib mõlemat pidi.
Labaosas on silmuseid vastavalt vajadusele natuke kasvatatud. Pärast kuuajalist kandmist leidsin, et oleks isegi võinud natuke kitsamad teha, nüüd on veninud ja käivad käe ümber ringiratast.
Pealmise osa ristide keskele on helmed ka tikitud. Ma ei teinud eriti kvaliteetset tööd ja ühel randmel on 8-st vaid 3 tk alles. Kui kõik materjalid on ühes kohas, tuleb need tagasi panna, seekord natuke korralikumalt (:

Materjal ikka maavillane, helesinine isegi indigoga värvitud, teised on suvalised (Liisu käsitöölõng äkki, kes seda enam mäletab, kust need kerad mulle kasti on tulnud). Igatahes peaks kõik olema 8/2.




0 comments: