Pages

Saturday, June 25, 2011

II semester TÜ VKA-s

Tere tulemast (:

Tegemist on minu teise käsitööblogiga - esimene asub siin ja kogu mu varasem käsitöö on vaadeldav just seal. Siin jätkan uuema tööga.
Kolimise põhjus on puhtalt mugavuses kinni.

Aga kõigepealt näitaks ära oma selle blogi esimesed tööd - asjad, mis valmisid minu TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia elu teisel semestril.

Esiteks minu kaks "näitusekohta":



Siis võrkvöö. Tegemist on koopiaga Rõngu vööst, mis asub ERMis (ERM 11906). Võimalik, et originaalvöö on veidi tumedamate värvidega, aga muidu üsna sama.
Võrkvööd on (peamiselt) meestevööd, käivad ümber keskkoha, tavaliselt kuue peale.
Pikkus 270 cm, laius üle 10.


Teiseks raamat - ülesanne tikkimises. Ristpistemotiiv on pärit Tarvastu tanult (VM 9265). Tegelikult oligi ülesanne ristpistetikand teha ja sellest midagi teha. Mina valisin raamatu - oma esimene "korralikult" köidetud raamat, mille tegemisel juhendas mind mu toanaaber (:
Selle sees on lisaks valgele paberile mõned trükitööd eelmise semestri üldkompositsioonist (need, mis mappi panna ei kõlvanud).







Järgmine töö tikkimises - mulgi tanumaalist inspireeritud käevõru. Kõik tikitud (:
Sellele lisanduvad ka hetkel pooleli olevad kõrvarõngad ja kaelakee. Kui ma need kunagi valmis teha viitsin (:



Lahttasku: tikand omalooming, oluline oli, et see oleks geomeetriline. Ilmselt inspireeritud Muhu särgitikanditest, aga ma pole selles enam väga kindel.
Tasku õmblesin loomulikult ise. Ülemises ääres on kanal, millest käib läbi (põimitud) vöö, sellega kinnitatakse ümber puusa.


Järgmiseks vardakott Setu kastpistetikandiga. Sees on voodriks sama linane, mis ülemises otsas.


Kihnu meestekindad. Minu enda käsi on ilmselgelt liiga väike, aga millegipärast oli selle päeva seltskond väga naiselik ja ühtki mehekätt mul pildi tegemiseks leida ei õnnestunud.



Ja lõpuks minu lemmiktöö - kuuseroheline sõba. Kõik on omalooming (või kuskil nähtud ja ümber tehtud). Õppejõule meenutas see kuusemetsa.
Kahjuks tegin selle kooli materjalidest, seega koolile see jäigi. Ehk ostan kunagi tagasi - ikkagi minu esimene.





(:

2 comments:

Anonymous said...

mulgi tanumaalist inspireeritud käevõru on lihtsalt tohutult kaunis

Triin olen

Kaire said...

Väga väga ilusad asjad:)