Pages

Tuesday, February 25, 2014

Soojakott

Mõtlesin, et võiks selline asi olla. Kõigepealt otsisin erinevaid pakutavaid (e-)poodidest, aga ei leidnud ühtegi sellist, mis minu nõudmistele vastaks. Isegi kui kõik muu vastas, oli hind see, mis ei meeldinud.

Niisiis - tuli ise teha! Inspiratsiooni sain siitsiit ja natuke siit ka. Loomulikult, kui tegema hakkasin, jõudsin juba sada korda ümber mõelda ja kõik võimalikult keeruliseks ajada, aga lõpuks jäin siiski oma algidee juurde.

Materjal on väljast ja seest vähemalt 80% villane ja vooder 100% puuvillane. St soojustuseks on villavatiin. Voodrikangas on ükskord emotsiooni ajel ostetud, nii armas oli ju! Tuleb välja, et kõik sellised ostud ei jäägi aastateks kappi seisma, mõni leiab kasutust ka varem kui aasta.

Turvahällis näeb see pildil välja küll nagu lihtsalt hunnik tekki, tegelikult siiski asi nii hull ei ole. Välismaa lehtedel juhendeid otsides avastasin, et tegelen üleüldse kõige ebaturvalisema asjaga üldse. Et kõik, mis on paigutatud lapse ja istme vahele, on täielik turvarisk (ja hällide tootjad katkestavad selle kasutamisel igasuguse garantii). Kõlab natuke nagu tüüpiline USA oma jaburate kohtuistungitega.
No vot, ja mina hakkasin üldse sellist asja tegema, et turvalisust suurendada. Soojakoti mõte ongi selles, et ma ei peaks last turvarihmade vahele toppima koos suure hunniku puhvis talvekombekaga vaid lihtsalt soojemate toariietega, et rihmad oleksid võimalikult keha lähedal (ja sealjuures vähendaksid kokkupõrkel vigastusi). Kui rääkida lapse ja hälli vahele jäävatest asjadest, on meie omal lausa froteest sisu, mida vajadusel eemaldada saab. Minu silmis üsna sarnane asi.

Ükskord tuleb ilmselt sellele mingi kinnitusmehhanism ka leiutada, hetkel ei tulnud midagi head pähe ja jätsin tegemata. Võimalik, et tuleb ka muid asju muuta, praktilist kasutuskogemust mul ju pole (:









0 comments: